Insamling

Efter en relativt lång paus från bloggande så blev jag lite skrivsuge ikväll och vill berätta om min insamling av hundmat, hundkläder och tillbehör till herrelösa hundar i Bosnien. Insamlingen startade någon gång i februari, med en Facebook grupp som heter "Skänk hundfoder Växjö". 

Jag började maila till alla hundbutiker jag kände till i stan, vidare till matbutiker och andra affärer som har hundmat m.m.i sitt  sortiment. De flesta svarade att de inte kunde bidra men vissa svarade ja. Stort tack till Växjö Nya djurkliniken, Arken Zoo, Ann Benjaminsson, Anneli Geffen, Carolina och Ivan Blomstrand Delgadillo, Rebecka Ljungberg och tack till våra grannar en trappa ner som skänkt era bidrag till insamlingen. Jag vågar säga att jag gick så långt att jag mailade till några stora namn som Kamprad stiftelsen och frågade om de kunde sponsra oss, men det sa se att de inte kunde.  
Hur som, här står vi glada och varma om hjärtan för att vi fick till en jättefin insamling om totalt 250 kilo mat, en hög hundfiltar, undertäcken, hundbädd, hundjackor, halsband, leksaker, godis m.m. Och sedan då till nästa steg i projektet- hur får man allt detta skickat till Bosnien på ett billigt och säkert sätt??? Det hade jag ingen klar plan för men tänkte att "jag löser det på ett eller annat sätt".  Våra hungriga vovvar i Bosnien ska få uppleva värme, omtanke och deras magar ska mättas. 
Nu har det löst sig med transporten, transportfirman Faruks transport kommer att hämta insamlingen i Växjö den 2 april och köra ner det till Sarajevo. De tar betalt 6,5kr/kilo. Alltså kommer det kosta ca 1600kr. Det som är så synd är att inte ha sponsorer som är villiga att transportera gratis och kunna använda pengarna till ännu mer hundmat, medicin och vaccinationer av hundarna istället... 
Följ vår insamling på Facebook gruppen "Skänk hundfoder Växjö". 
#manybelliesfull 💕🐾

RSS 2.0