Fyllda chmpinjonhattar till middag
När jag handlade på Maxi idag köpte jag riktigt stora champinjoner så då blev middagen bestämd. Fyllda champinjonhattar!! Enkel och billig middag.
Här är receptet:
•6-9 stora champinjonhattar
•1/2 Zucchini
•1 tomat eller 3-5 körsbärstomater
•Lite Basilikablad
•1 Vitlöksklyfta (alternativt vitlökspulver)
1 liten gul lök
•Salt
•Fetaost
•Riven ost
•Lite olivolja att steka i
Med hjälp av en liten sked skär ur en del av köttet i champinjonhattarna, så att du får mer utrymme för fyllningen. Lägg upp hattarna på ett bakplåt med bakplåtspapper på.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka zucchini och tomaterna. Fräs löken och vitlöken i lite olivolja. Tillsätt zucchini och tomaterna. Rör om. Sänk värme till medeltemperatur. Tillsätt det urskalade champinjonköttet. Salta. Rör om.
När grönsakerna är mjuka, lyft från plattan och låt svalna något. Smula fetaosten och blanda ihop det med grönsakerna. Tillsätt hackad basilikablad.Fyll champinjonhattarna. Avsluta med riven ost och en nypa salt. Lägg plåten in i ugnen i ca 7-10 minuter på 200 C.
Serveringsförslag: kokt ris toppad med en röra av soltorkad paprika och tomat.
Smaklig måltid.
~~syrenya~~