En helg på Öland

En härlig sommarkänsla spred över mig så fort vi åkte på Ölandsbron och såg havet. Gårdagen var så härlig, somrig och stilla. Jag och mamma skulle tillbringa helgen tillsammans i Borgholm. Vi checkade in på Strand hotellet och drog till Köpingsviken. Det blev bl a en mysig promenad längs stranden.

Vår eftermiddag i Borgholm förgylldes av mat, Ölands glass, orkesterunderhållning på torget, livemusik på scenen och en häftig bilutställning. Borgholm är himla trevligt och lagom stort när man vill ta det lugnt.
Vårt hotell gästade bilägarna som ställde ut sin bilar i hotellets trädgård. Ägaren till Ford Mustang som man kan se på bilden i inlägget berättade att de träffas och ställer ut på Öland vartannat år och att minsann var de och hälsade på hos kungen i hans sommarhus på Öland. Cool.

Kvällen avslutades med en vacker solnedgång och middag.
Allt som allt var detta en helg att minnas.

Smoothie of the day

Today's pineapple and peach smoothie. My best way of starting and ending the day.

You want to try it out? You need:
1/3 sweet pineapple
2 big ripe peaches
A few bites of yellow watermelon
1 dl pure Apple juice

Enjoy!

~~syrenya~~

Fyllda chmpinjonhattar till middag

När jag handlade på Maxi idag köpte jag riktigt stora champinjoner så då blev middagen bestämd. Fyllda champinjonhattar!! Enkel och billig middag.

Här är receptet:
•6-9 stora champinjonhattar
•1/2 Zucchini
•1 tomat eller 3-5 körsbärstomater
•Lite Basilikablad
•1 Vitlöksklyfta (alternativt vitlökspulver)
1 liten gul lök
•Salt
•Fetaost
•Riven ost
•Lite olivolja att steka i

Med hjälp av en liten sked skär ur en del av köttet i champinjonhattarna, så att du får mer utrymme för fyllningen. Lägg upp hattarna på ett bakplåt med bakplåtspapper på.

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka zucchini och tomaterna. Fräs löken och vitlöken i lite olivolja. Tillsätt zucchini och tomaterna. Rör om. Sänk värme till medeltemperatur. Tillsätt det urskalade champinjonköttet. Salta. Rör om.

När grönsakerna är mjuka, lyft från plattan och låt svalna något. Smula fetaosten och blanda ihop det med grönsakerna. Tillsätt hackad basilikablad.Fyll champinjonhattarna. Avsluta med riven ost och en nypa salt. Lägg plåten in i ugnen i ca 7-10 minuter på 200 C.

Serveringsförslag: kokt ris toppad med en röra av soltorkad paprika och tomat.

Smaklig måltid.

~~syrenya~~

RSS 2.0