Naturhudvård

Jag måste bara säga att det är så mycket roligare att shoppa hudvård och ansiktsvård än kläder!! Jag bara älskar allt som har med krämer, dofter, salvor m.m.att göra. 

Dagens besök till Kosta Outlet resulterade inte med nya kläder i garderoben men jag fyndade i alla fall dessa härliga hudvårdsprodukter. Favoriten är Sandalwood body buttern från Body Farm. 👌 

Smothiest of the smoothies

Sen frukost vid TV-n eller i balkongen med en god smoothie till är min bästa start på dagen. Just nu är det Orange is the new black som gäller men jag måste säga att jag är riktigt uttråkad av den senaste säsongen och funderar på att ge upp.

Imorse gjorde jag en Vinbärs-och melon smoothie. Riktigt len och krämig. 

Recept:
svarta vinbär
vattenmelon
honungsmelon
vindruvor
soja kräm
lite vatten
 
Ha en härlig söndag! 

Dessert

Jag har lovat en kär väninna att jag ska dela med mig av det receptet jag brukar använda när jag gör chokladbollar med dadlar. Så här kommer de, små goa bollar som är perfekta att ha till kaffe eller varför inte som mellanmål. 

Du behöver:
12-15 färska dadlar
2 dl valnötter
1,5 dl mandlar
1-2 msk kallt kaffe
1-2 tsk vaniljpulver
Kokosolja (jag brukar använda Kung Markatas)
Kakao (till ex. Kung Markatas)
Kokosflingor

Du ska:
Mala nötterna i matberedaren till önskad storlek. Blanda samman alla ingridienserna förutom kokosflingorna. Låt stå i kylen i ca 20 minuter. Rulla sedan bollarna i kokosflingor. 
Njut!

Det finns många varianter av rawfood bollar på nätet. Jag har provat göra många olika och tycker om dem flesta. Jag brukar använda sånt som jag har hemma. Iställer för valnötter har jag ibland tagit pecannötter. Istället för nötter kan man ta ta havre. Istället för dadlar kan man ta lönnsyrap eller agavesyrap osv. 
RSS 2.0